was successfully added to your cart.

Esmay met interview in de Telegraaf!

By november 2, 2014in de media, nieuws

foto 1

Koffer vol liedjes.

Niets is wat het lijkt. Met die theatervoorstelling trekt de Utrechtse Esmay Usmany door het land. Ook in de Domstad komen de dilemma’s, twijfels en keuzes van deze ambitieuze vrouw in haar liedjesvoorstelling aan de orde.

Kiezen voor een kind of carrière? En de wereld redden of toch eerste een date scoren via internet. Het zijn slechts twee voorbeelden die de gemiddelde vrouw van een jaar of 30 veel keuzestress kan bezorgen. De voorstelling is heel herkenbaar voor vrouwen in die leeftijdscategorie of daarboven. Deze oudere generatie heeft deze tijd meegemaakt en kan er zeker over meepraten”, belooft de Utrechtse, die eerder nog verkozen is tot leukste ondernemer van Utrecht.

Met veel humor en de nodige kritiek zingen over een zoektocht naar geluk.
Met de voorstelling ‘Niets is wat het lijkt’ wil Esmay een boodschap uitdragen, maar ook met veel humor en de nodige kritiek zingen over een zoektocht. Een speurtocht naar ultiem geluk. ,,Het is echt een liedjesvoorstelling. We reizen op dit moment door heel Nederland heen en bezoeken de theaters. Een jaar lang zijn we bezig geweest met de voorbereiding van de productie”, zegt Usmany, die met muzikanten Anke Timmer en Sander Kalmeijer op de bühne staat.

Net als ze denkt: ‘nu snap ik het’ komt ze erachter dat ze eigenlijk geen flauw idee heeft. Daar staat ze: een ervaring rijker, maar een illusie armer. En dan die keuzes waar ze steeds voor staat! Verhuizen, of toch maar niet? Kiezen voor die rustige jongen of toch die spannende echte vent? Ze zingt en vertelt haar verhaal in warme woorden en met mooie melodieën.
 ,,Het is een voorstelling die op liederlijke, misschien wel poëtische wijze over onze zoektocht naar geluk verhaalt. De voorstelling is avondvullend: exclusief de pauze zijn we een uur en een kwartier bezig.”

Altijd al een droom.
Voor Esmay was het altijd al een droom om met haar solovoorstelling door Nederland te touren. ,,Ik had nu de kans om solo te gaan en tekende een contract bij het grootste theaterimpressariaat van Nederland. Dit is de eerste voorstelling die ik als muzikant doe en veel van de liedjes heb ik samen met muzikante & zangeres Anke Timmer geschreven. Het zijn echt luisterliedjes. Maar juist die rol bevalt mij heel erg goed. Je kunt wel opschrijven dat we die lijn gaan voortzetten!”

De voorstelling van Esmay wordt op 7 november in het Schiller theater Place Royale in de Korte Minrebroederstraat gespeeld. ,,Fijn om weer in mijn eigen stad op te treden. De eerste voorstelling werd in een bijna uitverkocht Werftheater gespeeld. Dat ging erg goed, dus ik hoop deze keer de Utrechters ook weer te vermaken!”

Leave a Reply