was successfully added to your cart.

Interview in de George, het online theatermagazine van NL grootste impresario

By maart 20, 2015in de media, nieuws

Je zingt, speelt en schrijft…hoe combineer je dat allemaal
Het zingen, spelen, en schrijven van liedjes valt voor mij allemaal samen in onze eerste avondvullende voorstelling “Niets is wat het lijkt”.
De meeste inspiratie voor het schrijven van deze voorstelling deed ik onderweg op. Tijdens een fietstocht, in de trein of door ergens in een koffiebarretje in de stad neer te ploffen en mensen te bekijken. Meestal gepaard met mijn schrijfblok en fototoestel. Zo ontstond de bak met materiaal voor onze voorstelling.

Wat is het idee achter de titel ‘Niets is wat het lijkt’?
‘Niets is wat het lijkt’ gaat over de zoektocht die je als dertiger kan hebben wanneer je erachter komt dat niets is wat het lijkt. De liedjes gaan over dingen waar ik me druk over maak of juist over verwonder. Over dromen, gemiste kansen en onzekerheden Over keuzes maken, loslaten of juist vastbijten in de zoektocht naar een soort ultiem geluk.

Welk gevoel wil je oproepen en wil je een boodschap overbrengen met je prachtige liedjes?
Ik hoop met mijn teksten en melodieën mensen aan het denken te zetten. Ze een spiegel voor te houden en een emotie op te roepen. Aan te zetten tot actie. Om verantwoordelijkheid te nemen voor keuzes die alsmaar niet genomen worden uit angst voor het onbekende, want uiteindelijk is niets wat het lijkt. Maar vooral hoop ik de harten van de luisteraar te vullen met weemoed, een flinke dosis humor en lichtheid zodat de cd hopelijk grijs gedraaid wordt.

Win
Win de nieuwe CD van Esmay Usmany! Onlangs verscheen haar debuut-cd ‘Niets is wat het lijkt’. Hiernaast kun je het interview lezen met Esmay.
Maak kans op de CD door ons te vertellen waarom jij deze CD wil ontvangen. Stuur een mail met je naam en adres naar info@gvproductions.nl o.v.v. Esmay Usmany. Meedoen kan tot 2 april a.s.

George

Leave a Reply