Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. Ze is werkzaam als professioneel zangeres. Daarnaast runt ze een eigen zangles praktijk in Utrecht. 
Ze werd door leukedingendoen.nl verkozen tot leukste ondernemer van Utrecht 2014.

Esmay was samen met o.a. Fred Delfgaauw en Ida van Dril te zien in de voorstelling ‘De Verteller’ die twee seizoenen in de Nederlandse en Belgische schouwburgen te zien was. De twee daarop volgende seizoenen was Esmay samen met haar twee muzikanten te zien in haar avondvullende liedjesprogramma niets is wat het lijkt. Momenteel zit ze middenin de try outs van haar nieuwste voorstelling Dromers.  Een productie gemaakt en gespeeld samen met Anke Timmer en Jos Otters.

Haar producties kenmerken zich door “ pakkende monologen en herkenbaar poëtische luisterliedjes” (AD). Met kleine, door elkaar heen tuimelende melodieën, akoestische gitaren, meerstemmige backing vocals en multi-talentvolle muzikanten die tijdens de show met gemak wisselen van het ene naar het ander instrument. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken.

Theaterproducties

Kindervoorstellingen