• Instagram
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Spotify Icon
  • YouTube
  • Facebook
Ze zingt, speelt, schrijft & maakt. Na haar afstuderen aan het Utrechts Conservatorium speelde ze in diverse muziek theaterproducties waarmee
ze door Nederland en 
België toerde. Esmay is vaste woordkunstenares op NPO radio 1, publiceerde begin 2020 haar boek ‘Allerlievelings’ en werkte afgelopen twee jaar aan haar nieuwste publicatie ‘Hartzaken’, welke in september 2022 gepubliceerd gaat worden. Ze schreef het script voor de immersieve theaterproductie ‘op klompen door de desa’ die door de Volkskrant met vier van de vijf sterren werd beoordeeld. Daarnaast is ze beëdigd en benoemd Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand en is ze te boeken als trouwambtenaar/ceremonieel spreker.
Esmay schrijft liedjes en teksten in opdracht op maat. Voor commerciële instanties, maar ook voor particulieren. Als artiest werkte ze eerder samen met o.a. het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum, modemerk Hermès, Centraal beheer Achmea, de museumvereniging  en het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport.

IMG_9234.JPG
 

Esmay Zingt. Speelt. Schrijft. Maakt. 

Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival) studeerde in 2016 af aan het Utrechts conservatorium. Na haar afstuderen speelde ze in verschillende theaterproducties waarmee ze tourde langs theaters en schouwburgen in zowel Nederland als België. Ze stond in de finale van het Utrechts kleinkunst festival met haar muziektheatervoorstelling “niets is wat het lijkt”, ontving van Rijkswijksprachtfestival de persprijs voor beste voorstelling van 2016 en won de publieksprijs op het Delft Fringe festival in 2015. Momenteel is ze in de theaters te zien met haar nieuwste voorstelling “Soedah laat maar...”, die door Theaterparadijs beoordeelt werd met vier sterren en een lovende recensie. LEVEN!magazine omschrijft haar liedjes & teksten als poëtisch, verhalend en verbindend. 
Begin 2020 publiceerde Esmay haar boek Allerlievelings. Een boek over het vinden van de schoonheid in iets waar je in eerste instantie niet bij stil stond. Wie ben ik, wat wil ik, maar ook wat geef ik door? Ze is als vaste woordkunstenares te horen op NPO radio 1. In het programma blikt ze op een poëtische manier terug op het nieuws en sluit ze het programma maandelijks af. Daarnaast schreef ze als huisdichter en columniste maandelijks voor het tijdschrift BijMama. 
 

Samen met een team van zes kunstprofessionals reisde Esmay een aantal keer af naar Indonesië om daar te werken aan een bijzonder project in opdracht van de Nederlandse ambassade in Jakarta, Dutch Culture en het Indisch herinneringscentrum. Daar werkte het team aan theaterproducties, publicaties, exposities en fotoreportages met als thema de gedeelde koloniale geschiedenis en erfenis personifiëren en inclusiever te maken met als doel deze onder de aandacht te brengen voor een internationaal publiek. Tevens was ze te zien en horen op één van werelds grootste literaire festivals: Ubuds writers and readers festival op Bali en gaf ze twee jaar geleden een inspirerende TEDX talk over challenge, choose, change. 

“ Je kan zien dat hier een jonge maar al zeer geroutineerde vakvrouw staat die volledig weet waar ze mee bezig is. Het contact van het publiek dat bijna op haar schoot zit is warm, dat is ook de kracht van Esmay.” 

jury persprijs Rijkswijkspracht festival

“ In de muziektheatervoorstelling Soedah laat maar gaan ernstige onderwerpen naadloos over in een verhaal met de juiste humorvolle lading. Ademloos luister ik naar die boeiende stem die mij een beeld heeft laat vormen van een onbekende geschiedenis. Grunewald en Usmany laten met hun voorstelling een waardevol document achter met verhalen die nog van generatie op generatie doorverteld kunnen worden...”

“ Esmay is een echte vakvrouw en een artiest die al heel wat kilometers heeft gemaakt, dat zien we. Met een warme stem, goede performance, muzikaal en mooie teksten die raken..."

jury Utrechts kleinkunstfestival

recensie Theaterparadijs 

 
Kunst betekent het vinden van de schoonheid in het dagelijkse leven. Het betekent een beetje dichterbij kijken naar de wereld die we tegenkomen in de dagelijkse dingen op weg naar ons werk, naar school, naar de supermarkt, waar dan ook. Het is niet altijd gemakkelijk en het is niet altijd mooi. Het is gewoon een andere manier van kijken naar de dingen. Het lot op onze vingertoppen laten vallen en iets creëren waarvan we dachten dat het nooit zou kunnen zijn. 
'Allerlievelings' is een kunstboek over licht en donker, vallen en klimmen, loslaten, vertragen, maar vooral over het ontdekken van schoonheid in iets waar je in eerste instantie niet bij stil stond. Wie ben ik, wat wil ik, maar ook wat geef ik door?
Klik hier en vul het contactformulier in om mijn boek te bestellen.
EU-cover-6.jpg

bekijk hier de  Allerlievelings boekpresentatie 

8631B81A-815A-4AAD-95BA-F92C226C369B.JPG

" Misschien voelen we ons soms leeg, omdat we stukjes van onszelf achterlaten in alles wat we liefhebben..."

Beluister mij hier.

ESMAY USMANY

Disclaimer

NEEM CONTACT OP

BOEKINGEN THEATERTOUR

T: 06 48 45 61 74

Privacy policy

© Copyright Esmay Usmany 2022. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag op welke wijze dan ook worden vermenigvuldigd, gekopieerd, aangepast, openbaar gemaakt en/of doorgegeven, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Esmay Usmany.