Haar muziektheaterproductie kenmerken zich door intieme monologen en poëtische luisterliedjes. Met kleine door elkaar heen tuimelende melodieën, akoestische gitaren, meerstemmige backing vocals en multi talentvolle muzikanten die tijdens de show met gemak wisselen van het ene naar het andere instrument. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken.
 
- Algemeen Dagblad -
Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. Ze is werkzaam als professioneel zangeres en muzikant. In het hartje van Utrecht runt ze sinds tien jaar een zangpraktijk. Daarnaast is Esmay eigenaresse van het merk Liefjesliedjes, waarmee ze persoonlijke liedjes op maat maakt voor particulieren en bedrijven. 
Esmay was samen met o.a. Fred Delfgaauw te zien in de voorstelling ‘De Verteller’ die twee seizoenen in de Nederlandse en Belgische schouwburgen te zien was. Samen met haar twee muzikanten was ze te zien in haar avondvullende liedjesprogramma niets is wat het lijkt, waarmee ze in de finale stond van het Utrechts kleinkunst festival. Daarna ging ze op tournee met de kleinkunstvoorstelling Dromers en vanaf seizoen 2020/2021 zal ze samen met Roy Grunewald te zien zijn in de voorstelling Soedah, laat maar. Op 1 februari 2020 verschijnt haar tweede boek met de titel Allerlievelings. Eerder verscheen haar eerste column boek Altijd onderweg.

ESMAY USMANY

Algemene voorwaarden

Disclaimer

NEEM CONTACT OP

BOEKINGEN THEATERTOUR

T: 06 48 45 61 74

Privacy policy

© Copyright Esmay Usmany 2020. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag op welke wijze dan ook worden vermenigvuldigd, gekopieerd, aangepast, openbaar gemaakt en/of doorgegeven, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Esmay Usmany. Fotografie op deze website door Marjolein Jaworksi.