Haar muziektheaterproductie kenmerken zich door intieme monologen en poëtische luisterliedjes. Met kleine door elkaar heen tuimelende melodieën, akoestische gitaren, meerstemmige backing vocals en multi talentvolle muzikanten die tijdens de show met gemak wisselen van het ene naar het andere instrument. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken.
- Algemeen Dagblad -
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. Ze is werkzaam als professioneel zangeres en muzikant. In het hartje van Utrecht runt ze sinds tien jaar een zangpraktijk. Daarnaast is Esmay eigenaresse van het merk Liefjesliedjes, waarmee ze persoonlijke liedjes op maat maakt voor particulieren en bedrijven. 
Esmay was samen met o.a. Fred Delfgaauw te zien in de voorstelling ‘De Verteller’ die twee seizoenen in de Nederlandse en Belgische schouwburgen te zien was. Samen met haar twee muzikanten was ze te zien in haar avondvullende liedjesprogramma niets is wat het lijkt, waarmee ze in de finale stond van het Utrechts kleinkunst festival. Daarna ging ze op tournee met de kleinkunstvoorstelling Dromers en vanaf seizoen 2020/2021 zal ze samen met Roy Grunewald te zien zijn in de voorstelling Soedah, laat maar. Op 1 februari 2020 verscheen haar tweede boek met de titel Allerlievelings. Eerder verscheen haar eerste column boek Altijd onderweg.
 

Esmay zingt, speelt, schrijft, maakt. 
 

Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. Ze is werkzaam als professioneel zangeres/muzikant en schrijfster. Na haar afstuderen aan het Utrechts conservatorium speelde ze in verschillende theaterproducties waarmee ze tourde langs theaters en schouwburgen in zowel Nederland als België. Ze stond in de finale van het Utrechts kleinkunst festival met haar muziektheatervoorstelling “niets is wat het lijkt”. Komend seizoen gaat ze op tournee met haar nieuwste voorstelling “Soedah laat maar...”, die door Theaterparadijs beoordeelt werd met maar liefst vier sterrren en een lovende recensie. 
In 2015 debuteerde ze met haar columnboek “altijd onderweg” en publiceerde begin 2020 haar tweede boek Allerlievelings.  Een boek over het vinden van de schoonheid in iets waar je in eerste instantie niet bij stil stond. Wie ben ik, wat wil ik, maar ook wat geef ik door? Ze schreef als huisdichter en columniste een tijdje voor BijMama magazine en is sinds 1 juli als vaste woordkunstenaar te horen in het programma FRIS op radio 1 waarin ze op een poëtische manier terugblikt op het nieuws van die week en het programma maandelijks afsluit.
 
Vorig jaar reisde ze tot twee keer toe af naar Indonesie om daar te werken aan een bijzonder project voor o.a. de Nederlandse ambassade, Dutch Culture en het Indisch herinneringscentrum waar ze samen met een team een op maat gemaakte voorstelling maakte en speelde. Tevens was ze te zien en horen op één van werelds grootste literaire festivals: Ubuds writers and readers festival op Bali en gaf ze twee jaar geleden een inspirerende TEDX talk over challenge, choose, change. 
 
Ze is eigenaresse van het merk Maatwerkjes en Liefjesliedjes, waarin ze persoonlijk op maat geschreven gedichten en liedjes schrijft. Daarnaast schrijft ze ook liedjes en teksten in opdracht voor commerciële instanties. LEVEN!magazine omschrijft haar liedjes & teksten als poëtisch, verhalend en verbindend. 
Kunst betekent het vinden van de schoonheid in het dagelijkse leven. Het betekent een beetje dichterbij kijken naar de wereld die we tegenkomen in de dagelijkse dingen op weg naar ons werk, naar school, naar de supermarkt, waar dan ook. Het is niet altijd gemakkelijk en het is niet altijd mooi. Het is gewoon een andere manier van kijken naar de dingen. Het lot op onze vingertoppen laten vallen en iets creëren waarvan we dachten dat het nooit zou kunnen zijn. 
'Allerlievelings' is een kunstboek over licht en donker, vallen en klimmen, loslaten, vertragen, maar vooral over het ontdekken van schoonheid in iets waar je in eerste instantie niet bij stil stond. Wie ben ik, wat wil ik, maar ook wat geef ik door? 
 

Beluister mij hier.
 

ESMAY USMANY

Algemene voorwaarden

Disclaimer

NEEM CONTACT OP

BOEKINGEN THEATERTOUR

T: 06 48 45 61 74

Privacy policy

© Copyright Esmay Usmany 2020. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag op welke wijze dan ook worden vermenigvuldigd, gekopieerd, aangepast, openbaar gemaakt en/of doorgegeven, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Esmay Usmany.