top of page

Creëren is wel echt mijn ding..."

door Danielle Moeliker

eva.png

Met haar voorstelling Niets is wat het lijkt toert ze door heel het land en haar wekelijkse columns op haar website spreken aan. Zaterdag keert Utrechtse Esmay Usmany even terug naar geboorteplaats Gorinchem. Daar presenteert ze vol trots haar eerste cd en eerste boek.  

 

Twee vliegen in één klap

Haha, ja inderdaad. Het plan voor een cd was er al even, maar het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om nu ook al een boekje uit te geven. Maar een uitgever belde dat hij er wel wat in mijn teksten zag. Die kans kon ik natuurlijk niet laten lopen. We zijn ook al maanden bezig met de opnames voor de cd en dus heb ik besloten het samen te laten vallen. Dubbel feest dus!

Waar haal je inspiratie vandaan?

Overal en nergens. Ik heb altijd een notitieboekje bij me om iets op te schrijven. De theatervoorstellingen en de liedjes gaan over de dilemma’s van een dertiger. Over opgroeien, loslaten en de blijvende zoektocht naar ultiem geluk. Ik ben zelf dertiger en kom veel met die dilemma’s in aanraking.”

Waarom kies je voor Gorinchem voor de presentatie?

We hebben gekozen voor Gorinchem, omdat de Peeriscoop ons thuistheater is. Daar hebben we uren en uren gerepeteerd en ook de eerste voorstelling gespeeld. Bovendien ben ik geboren in Gorinchem.”

 

Wat kies je als je moest kiezen tussen columns schrijven of zingen?

Dat is moeilijk. Ik denk zingen, maar dan wel met zelf geschreven nummers. Iets creëren is wel echt mijn ding. En op het podium staan vind ik fantastisch. Elke zaal is anders. We leren er elke keer weer van en er is nog zoveel te leren.”

bottom of page