• Esmay speelt op 4 mei

  een bijzondere voorstelling

  "speelruimte" in theater de Omval in Diemen.

  Op 4 mei speel ik een op maat gemaakte voorstelling over vrijheid & herdenken. Online tickets voor deze livestream zijn binnenkort te bestellen via site van theater de Omval.

  Waar gaat de voorstelling over, klik dan hier.

  1617878601142.jpeg
 • Esmay maandelijks te horen op NPO radio 1

  Yay! Het mag officieel de wereld in!!!! Vanaf komende zondag ben ik elke maand als vaste woordkunstenaar te horen in het programma FRIS op radio 1. Daarin blik ik op een poëtische manier terug op het nieuws van die week en sluit ik het programma maandelijks af.

  Luister je zondag mee? Voor de vroege vogels onder ons, het programma is van 06:00u tot 07:00u. Mocht je dat te vroeg vinden is het programma terug te luisteren via radio 1.
  Tune in en hopelijk tot zondag

  Schermafbeelding 2020-07-08 om 13.45.16.
 • Nationale poeziewedstrijd

  In het kader van “risico’s nemen”, deed ik weer een spannende sprong in het diepe. Ik doe mee aan de nationale gedichtenwedstrijd, die het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar bekroont. Ik stuurde drie gedichten in en ontving vorige week het bericht dat ik met twee gedichten door ben naar de tweede ronde! Waaaaat!!! Daarmee liet ik 5500 gedichten achter me en behoor ik tot de laatste 1000 gedichten. De 1.000 gedichten die tot de tweede ronde doordringen, krijgen een persoonlijke beoordeling van de medewerkers van de poëzietijdschriften. Daarna volgt de uitslag of je wel of niet door bent naar de laatste 100 gedichten waar een top drie uit wordt gekozen. Alle gedichten in de Top 100 worden opgenomen in de wedstrijdbundel. Deze bloemlezing wordt uitgegeven door Poëziecentrum Gent en is vanaf de uitreiking in maart beschikbaar.

  Schermafbeelding 2020-02-29 om 11.21.10.
 • Koninklijke afspraak

  Gisteren was een wel heeeel bijzondere dag. Ik was op op persoonlijke uitnodiging aanwezig bij een seminar “Indonesia and the Netherlands, a joint future”, in de intieme zaal van de Brakke grond in Amsterdam voor niemand minder dan onze Koning en Koningin!

  Tijdens het seminar werd onze mooie project in Indonesië uitgelicht. Maaaar de klapper is dat ik na afloop óók nog uitgenodigd was voor een persoonlijk gesprek met onze Koningin Maxima en de gelegenheid kreeg om ook mijn boek Allerlievelings te overhandigen met daarin een persoonlijke boodschap. Wat bijzonder dat ik in een half jaar tijd tot twee keer toe in deze gelegenheid werd gesteld om persoonlijk en informeel met onze Majesteit in gesprek te gaan.

  IMG_7402.JPG
 • Voorstelling Soedah laat maar met maar liefst 4 sterren beoordeeld.

  VIER STERREN // Vandaag ontvingen we de eerste theaterrecensie van onze premiere voorstelling "Soedah, laat maar..." door Theaterparadijs en wat voor één, maar liefst 4 sterren heeft onze voorstelling toegekend gekregen. Wauwww! Benieuwd wat ze over onze voorstelling schreven? 

  Lees hier de hele recensie.

  IMG_6242.jpg
 • Interview krant

  Onlangs is er een mega groot interview in de krant gepubliceerd. Over de publicatie van mijn boek, de première van onze nieuwe voorstelling volgende week en alle dromen die er nog liggen. 

  Lees hier het hele artikel.

  IMG_6453.jpg
 • Publicatie boek Allerlievelings

  Op 1 februari 2020 verschijnt het boek Allerlievelings. Drie jaar lang werkte ik aan dit boek en supertrots ben ik dat deze in februari dan écht gepubliceerd gaat worden. 

  Wil jij ook een exemplaar bestellen, stuur dan een mail naar info@esmayusmany.com

  EU-cover-6_edited.jpg
 • Nieuwe productie!

  Het regent nieuwe dromen! Samen met Roy Grünewald , de regisseur van mijn allereerste voorstelling “niets is wat het lijkt” een productie waarmee ik in de finale van het Utrechts kleinkunstfestival stond, ga ik het nieuwe theaterseizoen op tournee. Maaaar nu als collega’s op de vloer! En dat maakt me ontzettend trots

  Schermafbeelding%202020-01-09%20om%2022.
 • Esmay in het AD

  Een mooi artikel over de publicatie van mijn boek Allerlievelings in het Algemeen Dagblad.

  IMG_4837.jpg
 • Uniek prenten project en expo

  Een tijd geleden kroop ik achter de laptop, in opdracht voor de historische vereniging Oud Gorcum. Ik schreef een hedendaags verhaal op een oude prent die ik toegewezen kreeg. Op die manier ontstaat een boek met zo'n 55 prenten, waarbij steeds een verrassend verhaal verteld wordt over het oude Gorcum, door verschillende schrijvers. Het boek verschijnt in een luxe uitgave begin november, tegelijkertijd met de expositie van deze prenten in het Hamelmuseum. Ik voel me vereerd dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan dit mooie project. Begin november het resultaat van dit boek!

  _DSC2576-1_edited.jpg
 • Opnames trailer Liefjesliedjes

  IT’S A WRAP // opnames met dit dreamteam voor ons mooie merk liefjesliedjes! Hurray, nog net op de valreep voordat ik volgende week naar Indo vlieg🛫. In september volgt er meer!

  65931275_10161723944335315_3302516017363
 • Storytrail

  Negen rondes spelen met elke keer ruim 35 man publiek tijdens de Stroytrail Gorinchem waarvan de regie in handen was van Roy Grunewald. En dat je dan gister deze foto opgestuurd krijgt en daarbij ook nog eens een mooie reactie uit het publiek “prachtige stem en dito uitstraling...”
  Dan voel ik me zo ontzettend bevoorrecht, dat dit mijn werk is. Dat ik in zóveel verschillende theaters mag spelen & zingen. Zoveel interessante mensen ontmoet, bijzondere verhalen hoor, elke keer weer mijn publiek mag raken met eigen muziek en teksten. 

  zevende huis.jpg
 • Interview Wendy

  Een paar weken geleden werd ik n.a.v. mijn TEDxtalk die ik eerder gaf door de redactie van tijdschrift Wendy geïnterviewd.
  Over kwetsbaarheid, positiviteit, dankbaar zijn en dat ik precies ben waar ik wil zijn. 

  IMG_9634.JPG
 • Koninklijke post

  Plotsklaps viel deze brief van de dienst van het Koninklijk Huis twee dagen geleden op mijn mat. Een uitnodiging van “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin” voor het Koningsconcert met aansluitend een receptie en een persoonlijke ontmoeting waarin ik informeel mocht praten met H.M. de Koningin. Ik geloofde het niet en dacht dat het één of andere slechte grap was, dus ik belde naar de contactpersoon die vermeld stond op de brief om te verifiëren of deze uitnodiging wel correct was. “Jazeker”, antwoordde ze deftig. “Sterker nog, u bent voorgedragen door de gemeente Amersfoort en deze uitnodiging is persoonlijk en niet overdraagbaar…” 
  Wat een eer!

 • Tedx Talk

  De TEDX talk ” choose, change, challenge” die ik twee weken geleden gaf staat online. Nieuwsgierig? Klik hier voor de hele tedxtalk en scroll naar beneden.

  IMG_5673 2.jpg
 • BijMaMa Magazine

  Sinds kort ben ik huisdichter en vaste blogger voor het nieuwe magazine BijMama, een duurzaam tijdschrift door en voor moeders waar ik maandelijks zal gaan schrijven over reizen, moederschap en de combinatie met mijn werk.

  IMG_2224.JPG
 • Gelukkig Nieuwjaar

  Wauw wat een goed begin om 2019 mee te starten. Gisteren 

  49699311_10161032669225315_1074789637106
 • Esmay winnares 

  persprijs RijkswijksPracht '16

  Esmay is winnares van de persprijs Rijkswijks Pracht festival. Ze ontving daarbij de volgende recensie van de jury:

  " Je kan zien dat hier een jonge maar al zeer geroutineerde vrouw staat die volledig weet waar ze mee bezig is. Het contact van het publiek dat bijna op haar schoot zit is warm, dat is ook de kracht van Esmay." 

  Schermafbeelding 2019-04-14 om 20.28.03.
 • Oh what a day, time to drink champagne

  Gisteren zijn er in één klap honderd cd's van het album Niets is wat het lijkt verkocht!!Dat zet de teller inmiddels op ruim 850 cd's die er totaal verkocht zijn!

  12029691_10156073136975315_3056606522032
 • Cover interview 

  tijdschrift Moesson

  Het leven draait om dromen, onzekerheden en keuzes maken. Wie je bent is wat je kiest. Daar draait het volgens Esmay Usmany.

  Lees hier het hele interview.

  30704058_10160037272520315_1914225275529
 • Ambassadrice van tolerantie

  Het Gorcumse fotoproject #boomvantolerantie was zo’n groot succes dat het uitgroeide tot een heus pad van tolerantie over de Gorinchemse vestingwallen. Een prachtig initiatief van Johannes van Camp. Ik ben blij dat ik er aan heb mogen bijdragen.
  Lees hier verder.

  Schermafbeelding 2019-04-15 om 13.08.11.
 • Publieksjury Delft Fringe festival beoordeeld voorstelling Esmay met 4,5 ster 

  De voorstelling Niets is wat het lijkt waarmee ik op het Fringe festival in Delft speelde, is door de publieksjury beoordeeld met 4,5 ster van de 5. 

  Schermafbeelding-2015-06-22-om-19.10.10.
 • Esmay in tijdschrift Flair

  Deze week sta ik in tijdschrift Flair! Mijn voorstelling “niets is wat het lijkt” (waarmee ik solo van 5 t/m 14 juni op festival Fringe sta) is getipt door de redactie van Flair op plaats 2.
  Wat een eer om deze top 5 te mogen delen met Joris Linssen, Jeroen van  Koningsbrugge & Georgina Verbaan! Lees hier verder.

  flair.jpg
 • Esmay in de finale van het Utrechts kleinkunstfestival

  Op zaterdagavond 9 mei stond ik in de finale van het Utrechts kleinkunst festival.
  “Esmay Usmany is een echte vakvrouw en een artiest die al heel wat kilometers heeft gemaakt, dat zien we. Met een warme stem, muzikaal en mooie teksten”, aldus de jury.

  Schermafbeelding 2019-04-17 om 16.07.47.
 • Interview LEVEN magazine

  Vol trots presenteer ik jullie het herfstnummer van magazine ” Leven”, waar ik paginagroot op 4 bladzijdes met interview en al in sta.  

  Nieuwsgierig? Lees hier het hele interview.

  leven 1.jpg
 • Interview
  Gorcumse Courant

  Esmay zoekt ultieme geluk in eigen theatertournee. Lees hier het hele interview.

  gocumse corant ultiem geluk.jpg
 • Esmay Usmany verkozen tot leukste ondernemer van Utrecht

  Esmay Usmany is verkozen tot de Leukste ondernemer van Utrecht en is daarmee officieel Leuk Mens. Deze vrolijke Utrechtse zingt, maakt theater en schrijft haar eigen blog. Lees hier het hele interview.

  Schermafbeelding 2019-06-06 om 14.40.33.
 • Esmay duikt de boeken in

  Een eigen theatershow, uren in de studio voor een cd die begin januari uitkomt en ook nog eens verkozen tot leukste ondernemer van het jaar 2014 in de gemeente Utrecht. Afgelopen jaar was voor zangeres & theatermaakster Esmay Usmany, een jaar om nooit te vergeten. Toch was dit voor Esmay Usmany nog niet genoeg! Lees hier verder.

  Esmay-Usmany-Altijd-onderweg.jpg
 • Recensie "niets is wat het lijkt door muziek theaterparadijs

  “Niets is wat het lijkt”. Dat is de titel van de voorstelling van Esmay Usmany. En daar is geen woord verkeerd aan. In het intieme en warme zaaltje van theater ‘t Oude Raadhuis in Hoofddorp vindt op 28 oktober de aftrap plaats van een nieuwe serie voorstellingen van Usmany.

  Schermafbeelding 2019-06-06 om 22.56.04.
 • Esmay in tijdschrift Vriendin

  Lees hier het hele interview

  vr_bewerkt.jpg
 • Interview Esmay in de Telegraaf

  Koffer vol liedjes

  telegraaf_bewerkt.jpg
 • Esmay te gast bij koffietijd

  Afgelopen maand was ik te gast bij Koffietijd op RTL4 om daar wat te vertellen over crowdfunding, het financieren van mijn album én om een stukje te zingen van een liedje uit mijn voorstelling “niets is wat het lijkt”.

  Klik hier

  Schermafbeelding 2019-06-06 om 23.34.52.
 • Interview in de bijlage van het AD

  Klik hier voor het hele interview 

  scb_bewerkt.jpg
 • Interview Esmay AD

  Met haar voorstelling Niets is wat het lijkt toert ze door heel het land en haar wekelijkse columns op haar website spreken aan. Dit weekend presenteert ze tijdens een feestelijke presentatie met trots haar eerste cd en eerste boek.  Lees hier het hele interview.  

  eva_bewerkt.png
 • *** Een recensie van ons album met een mooie 7,5 mogen ontvangen – door Mpodia

  *** Een recensie van ons album met een mooie 7,5 mogen ontvangen – door Mpodia

  Lees hier de hele recensie

  mpodia.png
 • Instagram
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Spotify Icon
 • YouTube
 • Facebook

ESMAY USMANY

Algemene voorwaarden

Disclaimer

NEEM CONTACT OP

T: 06 48 45 61 74

BOEKINGEN THEATERTOUR

Privacy policy

© Copyright Esmay Usmany 2021. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag op welke wijze dan ook worden vermenigvuldigd, gekopieerd, aangepast, openbaar gemaakt en/of doorgegeven, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Esmay Usmany.  

 • Instagram - Black Circle
 • Facebook - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle