IN DE MEDIA

EU-cover-6_edited.jpg

Op 1 februari 2020 verschijnt het boek Allerlievelings. Drie jaar lang werkte ik aan dit boek en supertrots ben ik dat deze in februari dan écht gepubliceerd gaat worden. 

Wil jij ook een exemplaar bestellen, stuur dan een mail naar info@esmayusmany.com

Publicatie boek Allerlievelings

_DSC2576-1_edited.jpg

Een tijd geleden kroop ik achter de laptop, in opdracht voor de historische vereniging Oud Gorcum. Ik schreef een hedendaags verhaal op een oude prent die ik toegewezen kreeg. Op die manier ontstaat een boek met zo'n 55 prenten, waarbij steeds een verrassend verhaal verteld wordt over het oude Gorcum, door verschillende schrijvers. Het boek verschijnt in een luxe uitgave begin november, tegelijkertijd met de expositie van deze prenten in het Hamelmuseum. Ik voel me vereerd dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan dit mooie project. Begin november het resultaat van dit boek!

Uniek prenten project en expo

IMG_9634.JPG

Een paar weken geleden werd ik n.a.v. mijn TEDxtalk die ik eerder gaf door de redactie van tijdschrift Wendy geïnterviewd.
Over kwetsbaarheid, positiviteit, dankbaar zijn en dat ik precies ben waar ik wil zijn. 

Interview Wendy

IMG_2224.JPG

Sinds kort ben ik huisdichter en vaste blogger voor het nieuwe magazine BijMama, een duurzaam tijdschrift door en voor moederes waar ik maandelijks zal gaan schrijven over reizen, moederschap en de combinatie met mijn werk.

BijMaMa Magazine

12029691_10156073136975315_3056606522032

Gisteren zijn er in één klap honderd cd's van het album Niets is wat het lijkt verkocht!!Dat zet de teller inmiddels op ruim 850 cd's die er totaal verkocht zijn!

Oh what a day, time to drink champagne

Schermafbeelding-2015-06-22-om-19.10.10.

De voorstelling Niets is wat het lijkt waarmee ik op het Fringe festival in Delft speelde, is door de publieksjury beoordeeld met 4,5 ster van de 5. 

Publieksjury Delft Fringe festival beoordeeld voorstelling Esmay met 4,5 ster 

leven 1.jpg

Vol trots presenteer ik jullie het herfstnummer van magazine ” Leven”, waar ik paginagroot op 4 bladzijdes met interview en al in sta.  

Nieuwsgierig? Lees hier het hele interview.

Interview LEVEN magazine

Esmay-Usmany-Altijd-onderweg.jpg

Een eigen theatershow, uren in de studio voor een cd die begin januari uitkomt en ook nog eens verkozen tot leukste ondernemer van het jaar 2014 in de gemeente Utrecht. Afgelopen jaar was voor zangeres & theatermaakster Esmay Usmany, een jaar om nooit te vergeten. Toch was dit voor Esmay Usmany nog niet genoeg! Lees hier verder.

Esmay duikt de boeken in

telegraaf_bewerkt.jpg

Koffer vol liedjes

Interview Esmay in de Telegraaf

eva_bewerkt.png

Met haar voorstelling Niets is wat het lijkt toert ze door heel het land en haar wekelijkse columns op haar website spreken aan. Dit weekend presenteert ze tijdens een feestelijke presentatie met trots haar eerste cd en eerste boek.  Lees hier het hele interview.  

Interview Esmay AD

Schermafbeelding%202020-01-09%20om%2022.

Het regent nieuwe dromen! Samen met Roy Grünewald , de regisseur van mijn allereerste voorstelling “niets is wat het lijkt” een productie waarmee ik in de finale van het Utrechts kleinkunstfestival stond, ga ik het nieuwe theaterseizoen op tournee. Maaaar nu als collega’s op de vloer! En dat maakt me ontzettend trots!

Soedah, laat maar…’ is een vertelvoorstelling met zang, muziek en lekkere hapjes over de Indo’s die langzaam verdwijnen in de nevelen van de geschiedenis. Daarom is het belangrijk dat de verhalen vertelt en doorgegeven worden. Storyteller Roy Grünewald en zangeres & theatermaker Esmay Usmany zijn Indo’s van de 2e en 3e generatie. Hun (groot)ouders kwamen noodgedwogen naar Nederland. Ze werden opgevangen in contractpensions, moesten wennen aan een koud klimaat, Hollands eten. Dat leverde een schat aan verhalen op. Over onbegrepen liefdesrelaties. Over heimwee en verlangen, maar werd er ook heel wat gelachen om rare gewoontes over en weer.

Medio mei verschijnt de volledige speellijst voor deze productie!

Nieuwe productie!

65931275_10161723944335315_3302516017363

IT’S A WRAP // opnames met dit dreamteam voor ons mooie merk liefjesliedjes! Hurray, nog net op de valreep voordat ik volgende week naar Indo vlieg🛫. In september volgt er meer!

Opnames trailer Liefjesliedjes

Plotsklaps viel deze brief van de dienst van het Koninklijk Huis twee dagen geleden op mijn mat. Een uitnodiging van “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin” voor het Koningsconcert met aansluitend een receptie en een persoonlijke ontmoeting waarin ik informeel mocht praten met H.M. de Koningin. Ik geloofde het niet en dacht dat het één of andere slechte grap was, dus ik belde naar de contactpersoon die vermeld stond op de brief om te verifiëren of deze uitnodiging wel correct was. “Jazeker”, antwoordde ze deftig. “Sterker nog, u bent voorgedragen door de gemeente Amersfoort en deze uitnodiging is persoonlijk en niet overdraagbaar…” 
Wat een eer!

Koninklijke post

49699311_10161032669225315_1074789637106

Wauw wat een goed begin om 2019 mee te starten. Gisteren 

Gelukkig Nieuwjaar

30704058_10160037272520315_1914225275529

Het leven draait om dromen, onzekerheden en keuzes maken. Wie je bent is wat je kiest. Daar draait het volgens Esmay Usmany.

Lees hier het hele interview.

Cover interview 

tijdschrift Moesson

flair.jpg

Deze week sta ik in tijdschrift Flair! Mijn voorstelling “niets is wat het lijkt” (waarmee ik solo van 5 t/m 14 juni op festival Fringe sta) is getipt door de redactie van Flair op plaats 2.
Wat een eer om deze top 5 te mogen delen met Joris Linssen, Jeroen van  Koningsbrugge & Georgina Verbaan! Lees hier verder.

Esmay in tijdschrift Flair

gocumse corant ultiem geluk.jpg

Esmay zoekt ultieme geluk in eigen theatertournee. Lees hier het hele interview.

Interview
Gorcumse Courant

Schermafbeelding 2019-06-06 om 22.56.04.

“Niets is wat het lijkt”. Dat is de titel van de voorstelling van Esmay Usmany. En daar is geen woord verkeerd aan. In het intieme en warme zaaltje van theater ‘t Oude Raadhuis in Hoofddorp vindt op 28 oktober de aftrap plaats van een nieuwe serie voorstellingen van Usmany.

Recensie "niets is wat het lijkt door muziek theaterparadijs

Schermafbeelding 2019-06-06 om 23.34.52.

Afgelopen maand was ik te gast bij Koffietijd op RTL4 om daar wat te vertellen over crowdfunding, het financieren van mijn album én om een stukje te zingen van een liedje uit mijn voorstelling “niets is wat het lijkt”.

Klik hier

Esmay te gast bij koffietijd

mpodia.png

*** Een recensie van ons album met een mooie 7,5 mogen ontvangen – door Mpodia

Lees hier de hele recensie

*** Een recensie van ons album met een mooie 7,5 mogen ontvangen – door Mpodia

IMG_4837.jpg

Een mooi artikel over de publicatie van mijn boek Allerlievelings in het Algemeen Dagblad.

Esmay in het AD

zevende huis.jpg

Negen rondes spelen met elke keer ruim 35 man publiek tijdens de Stroytrail Gorinchem waarvan de regie in handen was van Roy Grunewald. En dat je dan gister deze foto opgestuurd krijgt en daarbij ook nog eens een mooie reactie uit het publiek “prachtige stem en dito uitstraling...”
Dan voel ik me zo ontzettend bevoorrecht, dat dit mijn werk is. Dat ik in zóveel verschillende theaters mag spelen & zingen. Zoveel interessante mensen ontmoet, bijzondere verhalen hoor, elke keer weer mijn publiek mag raken met eigen muziek en teksten. 

Storytrail

IMG_5673 2.jpg

De TEDX talk ” choose, change, challenge” die ik twee weken geleden gaf staat online. Nieuwsgierig? Klik hier voor de hele tedxtalk en scroll naar beneden.

Tedx Talk

Schermafbeelding 2019-04-14 om 20.28.03.

Esmay is winnares van de persprijs Rijkswijks Pracht festival. Ze ontving daarbij de volgende recensie van de jury:

" Je kan zien dat hier een jonge maar al zeer geroutineerde vrouw staat die volledig weet waar ze mee bezig is. Het contact van het publiek dat bijna op haar schoot zit is warm, dat is ook de kracht van Esmay." 

Esmay winnares 

persprijs RijkswijksPracht '16

Schermafbeelding 2019-04-15 om 13.08.11.

Het Gorcumse fotoproject #boomvantolerantie was zo’n groot succes dat het uitgroeide tot een heus pad van tolerantie over de Gorinchemse vestingwallen. Een prachtig initiatief van Johannes van Camp. Ik ben blij dat ik er aan heb mogen bijdragen.
Lees hier verder.

Ambassadrice van tolerantie

Schermafbeelding 2019-04-17 om 16.07.47.

Op zaterdagavond 9 mei stond ik in de finale van het Utrechts kleinkunst festival.
“Esmay Usmany is een echte vakvrouw en een artiest die al heel wat kilometers heeft gemaakt, dat zien we. Met een warme stem, muzikaal en mooie teksten”, aldus de jury.

Esmay in de finale van het Utrechts kleinkunstfestival

Schermafbeelding 2019-06-06 om 14.40.33.

Esmay Usmany is verkozen tot de Leukste ondernemer van Utrecht en is daarmee officieel Leuk Mens. Deze vrolijke Utrechtse zingt, maakt theater en schrijft haar eigen blog. Lees hier het hele interview.

Esmay Usmany verkozen tot leukste ondernemer van Utrecht

vr_bewerkt.jpg

Lees hier het hele interview

Esmay in tijdschrift Vriendin

scb_bewerkt.jpg

Klik hier voor het hele interview 

Interview in de bijlage van het AD

ESMAY USMANY

Algemene voorwaarden

Disclaimer

NEEM CONTACT OP

BOEKINGEN THEATERTOUR

T: 06 48 45 61 74

Privacy policy

© Copyright Esmay Usmany 2020. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag op welke wijze dan ook worden vermenigvuldigd, gekopieerd, aangepast, openbaar gemaakt en/of doorgegeven, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Esmay Usmany.  

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram