top of page

AMBASSADEUR VAN TOLERANTIE 

BOOM VAN TOLERANTIE

Het Gorcumse fotoproject #boomvantolerantie was zo’n groot succes dat het uitgroeide tot een heus pad van tolerantie over de Gorinchemse vestingwallen. Een prachtig initiatief van Johannes van Camp. Ik ben blij dat ik er aan heb mogen bijdragen.
Het Tolerantiepad is een wandelroute van vijf kilometer over de vestingwal, met aan de bomen honderd grote portretfoto’s van Gorcumers die hun gevoel bij respect en tolerantie verbeelden en verwoorden. De gehele maand is deze buitenexpositie nog te bewonderen.

 

LINIE 4:

” Als je alleen maar zou kunnen voelen hoe belangrijk je bent voor het leven van degenen die je ontmoet – stel je dan eens voor hoe belangrijk je kunt zijn voor de mensen die je nog niet ontmoet hebt en nog gaat ontmoeten. Tolerantie ontstaat waar verbinding begint. En die verbinding begint bij verbinding maken met jezelf. Een zachte blik naar binnen als ook naar buiten; naar de omgeving om je heen, de mensen, situaties. Er is iets van jezelf dat je achterlaat bij elke ontmoeting met iemand anders.” (september 2018, Esmay Usmany)

bottom of page